it-centerfyn logo

Henter indhold ...

Nyt Unilogin medfører to passwords

Skrevet af: , 16. december 2019

 

STIL lancerer et radikalt anderledes Unilogin tirsdag d. 18. februar 2020 (uge 8). Det nye Unilogin vil i flg. STIL være mere sikkert, men vil også være anderledes at anvende.

For elever, kursister og ansatte på IT-Center Fyns skoler betyder det, at alle får 2 passwords: Ét når du logger på din pc, netværket, print mm. Ét når du logger på i Unilogin boksen.

Det nye Unilogin betyder, at vi ikke længere kan synkronisere passwords mellem IT-Center Fyn og STIL/Unilogin.

Eleverne og kursisterne skal fortsat logge på skolens netværk, printere samt skytjenester med deres unilogin@edu.skole.dk samt password, som de har fået udleveret af skolen. Password kan stadig ændres gennem UMS. Her sker der ingen ændringer.

Når ansatte, elever og kursister logger på Unilogin boksen, skal de kun bruge deres unilogin og det nye password.

Ansatte skal logge på deres pc som de plejer, men de vil også få et andet password til Unilogin boksen.

Skolerne skal derfor sørge for at elever, kursister og ansatte bliver bekendt med, at de skal anvende to passwords fra d. 18. februar. Unilogin password skal skiftes inden for den første måned. Herefter skal unilogin password skiftes lejlighedsvist.

 

Der kommer også et nyt design på Unilogin boksen.

 STIL vil give mulighed for at lave en anden løsning, så du ikke skal huske to passwords. Den løsning kan vi først begynde at se på i januar måned, når STIL frigiver den. Det er vigtigt at få belyst, hvilke fordele og ulemper der vil være ved at indføre denne løsning. Der er både tekniske, økonomiske og juridiske forhold, vi skal undersøge, inden vi evt. kan og vil tage den løsning i brug. Endelig kan det være at analysen fører til, at vi vil fortsætte med at anvende to passwords. Beslutningen om en fremtidig løsning vil ikke være klar til den 18. februar 2020.

 

 Læs evt. mere her https://viden.stil.dk/display/OFFSKOLELOGIN/Nyt+Unilogin

 Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at rette henvendelse til Teknisk Chef Kent Hansen tlf.: 5138 3259