it-centerfyn logo

Henter indhold ...

Nyhedsbrev februar 2020 - Nyt fra DPO´en

Skrevet af: , 11. februar 2020

En meget stor del af 2019 gik med tilsyn på de enkelte skoler – og rapporterne er endelig på vej ud nu. I 2019 indkøbte vi systemet DPO Advisor, som er et system, der skal hjælpe med at sikre, at skolerne overholder databeskyttelsesforordningens krav. Applikationen er til dels tænkt som en erstatning for de kortlægningsskemaer, som vi lavede tilbage i 2017 og 2018. DPO Advisor er en del af selve DPO ordningen, og I kan få adgang til systemet, hvis I ønsker det.

Svendborg Gymnasium vil være pilotskole for DPO Advisor. Vi forventer at kunne præsentere et forslag for skolen i marts måned. Øvrige skoler kan herefter løbende komme på systemet.

I 2020 vil vi have fokus på risikovurderinger og kontroller – særligt i forhold til databehandlere. Vi har allerede lagt noget information ud på vores hjemmeside om risikovurderinger, og risikovurderinger er også en del af DPO Advisor. Dog vurderer vi, at det vil være hensigtsmæssigt, at der for de enkelte skoler laves en egentlig introduktion til risikovurderinger.  

Endelig skal også nævnes,  at vores hjemmeside vedr. databeskyttelse vil blive ajourført inden for den nærmeste fremtid – og vi vil gerne opfordre til, at I besøger hjemmesiden.

https://itcfyn.dk/services/databeskyttelses-forordningen-skolerne/