it-centerfyn logo

Henter indhold ...

Microsoft OneNote eller OneNote 2016. Hvad skal jeg vælge?

Skrevet af: , 21. oktober 2019

Mange Windows-brugere bliver mødt med to versioner af OneNote på deres computer nemlig OneNote og OneNote 2016, de kan næsten det samme, men OneNote 2016 er på vej ud.

OneNote 2016 er den ældre version, som kom med Office 2016-pakken.
Microsoft OneNote er den nye version af OneNote også kaldet OneNote til Windows 10. Den er en del af Windows 10 styresystemet.

Microsoft vil udfase OneNote 2016. Dog vil Microsoft fortsætte med at rette fejl og levere sikkerhedsrettelser til OneNote 2016 indtil oktober 2020. Dette gør, at du har tid til stille roligt at skifte.

Du kan fortsætte med at bruge OneNote 2016. Men alle nye funktioner og opdateringer mm. kommer kun til OneNote til Windows 10. For eksempel har Microsoft for nylig tilføjet Cortana-support til OneNote til Windows 10. Du kan nu indtale notater i stedet for at skrive dem, dog ikke på dansk endnu.

Hvordan kommer jeg i gang med at bruge OneNote til Windows 10.
Start med at fastgøre OneNote til proceslinjen i Windows. Det gør du sådan:

1. Klik på knappen Start (vinduet i nederste venstre hjørne)
2. Når menuen Start er åben, skal du skrive OneNote på tastaturet. Herefter skal du højreklikke på ikonet for OneNote (ikke OneNote 2016) og derefter klikke på Fastgør til proceslinje.
3. Når du åbner OneNote skal du tilknytte alle dine notesbøger igen. Du kan kontrollere i OneNote 2016 om du har fået dem alle sammen med. De to udgaver kan køre samtidig på pc'en.

Når du er dus med den nye OneNote til Windows 10 og du har sikret, at alle dine OneNote notesbøger er i den nye OneNote til Windows 10, kan du selv eller bede den lokale tekniker om, at afinstallere den gamle OneNote 2016 klient.