it-centerfyn logo

Henter indhold ...

Danmarks Læringsfestival - Session om Computational Thinking og teknologiforståelse

Arrangement

Hvordan ser teknologiforståelse ud på det gymnasiale område?

Kl. 11.30-13.30 d. 14.3. på CRAFT standen (nr. 454), Danmarks Læringsfestival, Bella Center

Elever fra gymnasier fra hele landet fremviser deres arbejde med projekter, der har fokuseret på Computational Thinking og teknologiforståelse. En særligt nedsat fagkomite har til opgave at give respons til eleverne og ved en efterfølgende diskussion at give STIL feedback på, hvorledes begreberne Computational Thinking og teknologiforståelse kan se ud på gymnasieområdet.

Program:

11.30-11.50:
Eleverne gør klar
, mens fagkomiteens forkvinder, Rikke Toft Nørgård, AU og Katrine Pedersen, Arken, giver deres bud på en afklaring af begreberne teknologiforståelse og Computational Thinking. Der introduceres til en oversigt med grundlæggende Computational Thinking begreber og tilgange, der efterfølgende anvendes i forhold til elevernes fremlæggelser.

11.50-12.50:
Eleverne formidler og involverer de besøgende med deres projekter. Faggruppekomiteen cirkulerer rundt blandt elevernes stande og stiller spørgsmål ud fra nævnte oversigt samt faglige kernebegreber.
 

12.50-13.15:
Eleverne bliver tilbage, besøger hinandens forløb samt interviewes om projekterne. 
 De øvrige deltagere/faggruppekomiteen trækker sig tilbage for opsamling og refleksion over de viste forløb. Hvilke elementer er eksemplariske i forhold til Computational thinking og teknologiforståelse, og hvad er kritisk i forhold til netop de gymnasiale områder? I hvor høj grad giver de præsenterede begreber og tilgange også mening i en gymnasial kontekst? Hvad er evt. vigtigt at få tilføjet? Rikke Toft Nørgård er moderator ved denne session.

13.15-13.30: Eleverne får samlet feedback på deres forløb ud fra Computationalt Thinking- kriterier. Hvilke forløb har I særlig grad demonstreret udvalgte C.T-kriterier?

Tilmelding https://goo.gl/forms/CVVkCT46QtMQ2avt2

 

 


 

dato for event

Dato og tid

Fra: 14. marts 2019 kl. 11.30

Til: 14. marts 2019 kl. 13.30

lokation for event

Lokation

Bellacentret

mailadresse tilmelding

Tilmelding

Tilmelding:

https://goo.gl/forms/CVVkCT46QtMQ2avt2