it-centerfyn logo

Henter indhold ...

Faglig it-vejledernetværksmøde

Arrangement

Invitation til faglig it-vejledernetværksmøde den 1. oktober 2015 kl. 11.00-15.00.

På Tornbjerg Gymnasium, Skærmhatten 15, 5220 Odense SØ

Vi mødes i lokale C24.

Tema: Flipped Learning for viderekommende og Makerspaces.

Oplægsholder på dagen er Martin Lilliendal Hansen, der er leder af HF-FirstMovers i Odense. Martin Lilliendal Hansen har hjemmesiden mlh1407.com, der arbejder med interaktive applikationer i form af undervisningsspil, udvikling af web-baserede koncepter til vidensformidling, kultur og interaktive installationer til museer, messer og happenings.

Oplægget vil blive transmitteret via Google Hangout.

 

Foreløbigt program: 

11.00-11.15: Fælles velkomst og introduktion til dagens program.

11.15-12.15: Arbejde i faggrupperne med særligt fokus på: 

  • Sparring på igangværende projekter på skolerne

  • Erfaringsudveksling, kompetenceudvikling /har DU brug for at lære noget og evt. planlægning af fælles workshops på skolerne om Flipped Learning.

12.15-12.45: Frokost 
12.45-14.30Fælles oplæg for alle faggrupper: Hvad er et MakerSpace og hvad kan det bidrage med i gymnasiet og HF? 

Denne del rummer både oplæg om selve MakerSpacetænkningen, men også mulighed for selv at afprøve nogle af de teknologier, der typisk findes i et MakerSpace. 

Kort fortalt er MakerSpaces hybride læringsrum, hvor elever får mulighed for at designe, producere og tænke innovativt med ny teknologi i forhold til problemstillinger i eller på tværs af deres fag. Læs en kort introduktion til MakerSpaces her. Vi mener, det er vigtigt, at faglige it-vejledere får indsigt i Makerspaces og relaterede begreber som FabLabs, idet tænkningen er ved at vinde stor udbredelse både på grundskoleområdet, men også på de videregående uddannelser. Se f.eks. DTU's SkyLab, der også trækker på Makerspace-tænkningenTjek f.eks. deres WOO –Wall of opportunities for at se, hvad man rent konkret kan producere i sådanne rammer.  

Inden for gymnasiet er Odsherred Gymnasium i gang med forsøg med et mobilt fablabSe denne korte video https://youtu.be/hKLFpXn5j9A 

  • 14.30-15.00: Afsluttende og opsamlende drøftelser og aftaler i faggrupperne. De næste skridt i forhold til Flipped Learning og MakerSpaces. 

Billedresultat for makerspace gymnasium

dato for event

Dato og tid

Fra: 01. oktober 2015 kl. 11.00

Til: 01. oktober 2015 kl. 15.00

lokation for event

Lokation

Tornbjerg Gymnasium,
Skærmhatten 15, 5220 Odense SØ.

mailadresse tilmelding

Tilmelding

Tilmelding til netværksmødet sendes til it-pædagogisk konsulent, IT-Center Fyn, Anne Mette Lundstrøm, anlu@itcfyn.dk, senest den 25.09.2015.