it-centerfyn logo

Henter indhold ...

Microsoft Office 365 - licens og officepakke


Servicens navn

Microsoft Office 365 - licens og officepakke

Beskrivelse og målsætning

Formålet med servicen er at tilbyde en fælles software-platform til ansatte/elever/kursister, som understøtter skolens IT-didaktiske arbejde.

IT-Center Fyn har en strategisk satsning på Microsoft Office 365. Det betyder, at den udvikling, som vi tilbyder skolerne indenfor LMS og omliggende systemer, tager udgangspunkt i Microsoft Office 365.
Microsoft Office 365 omhandler foruden den traditionelle Office-pakke (Word, PowerPoint, Excel mm.) også samarbejdsværktøjer som OneNote og OneNote for Classroom samt samarbejdsplatformen, OneDrive.

IT-Center Fyn samarbejder med WebTop og ATEA om at tilbyde den bedste og mest brugervenlige udgave af Microsoft Office 365 gennem en række udvidelsesprodukter.

Microsoft Office 365 kan bruges via en web-browser eller sammen med Microsoft Office på en computer. En succesfuld anvendelse af Microsoft Office 365 forudsætter, at skolen anvender Windows 10 med Nyeste Office-version eller nyere Mac OS med Nyeste Office-version.

Interessenter og ansvarsfordeling

Partnerskolen er ansvarlig for, at brugernes stamdata er angivet korrekt i det studieadministrative system. Disse data er grundlaget for oprettelse af brugernes konti i Microsoft Office 365.

Skolens licenser til Microsoft Office 365 er en del af grundydelsen. IT Center Fyn administrerer licenser og betalinger i forhold til Microsoft Office 365.

IT Center Fyn er ansvarlig for systemdrift, fejlsøgning på Microsoft Office 365, og oprettelse af supportsager hos Microsoft.

Aftaleforhold og forudsætninger

Medarbejdernes licens til Microsoft Office 365 er en del af grundydelsen. Licensen er gratis for elever/kursister.

Skolen skal gøre ansatte/elever/kursister opmærksomme på, at licensen er personlig og knyttet til brugerens konto. Licensen giver mulighed for at installere Office-pakken på 5 enheder, som tilhører og anvendes af brugeren. Office-pakken aktiveres med brugerens konto og giver samtidig adgang til brugerens data på Microsoft OneDrive.

Microsoft Office 365 licensen er gyldig, så længe man er ansat/elev/kursist på skolen, og er oprettet i skolens studieadministrative system.

IT Center Fyn forudsætter, at skolens ansatte/elever/kursister har kendskab til funktioner i Microsoft Office 365, som skolen benytter.

Support

Lokal IT-support og Servicedesk hjælper med brugen af Microsoft Office 365 og grundlæggende fejlfinding.

Central IT-support står for den udvidede fejlfinding og kontakten med Microsoft.

Kommunikation

Kontakt skolens lokale IT-tekniker eller IT-Center Fyns centrale Servicedesk
Se også dette diagram: Kommunikation vedrørende support

Procedurer

Licenser for ansatte optælles hvert år i juni måned.

Referencer

IT Center Fyns Youtube-kanal med videovejledninger: https://www.youtube.com/channel/UC_bQfRIcqw68rE0bJmSvWGw
IT Center Fyns LMS-organisering /services/google-og-office-365-organisering/
Installation af Office-programmer for ansatte/elever/kursister: http://hub.itcfyn.dk/

Revisionsspor

Service Level Agreement for "Microsoft Office 365" er ændret 23. juni 2017