it-centerfyn logo

Henter indhold ...

Skift af password for medarbejdere


Skift af password på Windows computer, som er medlem af domænet.

Når der logges på, og der kommer en meddelelse om, at kodeordet skal skiftes, skal man vælge at klikke på "skift kodeord”
Såfremt man vælger at ignorere denne meddelelse, kan det gøres på følgende måde
- Tast CTRL+ALT+DELETE
- Vælg at skifte kodeordet
- Skift koden
- Log af og log dig ind igen på computeren

Du skal være opmærksom på, at skift af password på computer skal fortages, når du er på skolen eller på VPN.

Derefter skal du skifte adgangskoden til mail på dine mobile enheder f.eks. på din mobiltelefon og IPAD, såfremt du bruger disse typer devices til at læse mail.

Skift af password på MAC computer, som er medlem af domænet.

Når der logges på, og der kommer en pop-up, at kodeordet skal skiftes om senest x antal dage, skal man vælge at klikke på "skift kodeord" eller fortsæt. Såfremt man vælger, forsæt skal man gå ind under Systemindstillinger -> Sikkerhed & Anonymitet -> Generelt og trykke på "skift kodeord"..

Du skal være opmærksom på, at skift af password på MAC computer skal fortages, når du er på skolen eller på VPN.

Derefter skal du skifte adgangskoden til mail på dine mobile enheder f.eks. på din mobiltelefon og IPAD, såfremt du bruger disse typer devices til at læse mail.

Skift af password på computer, som ikke er medlem af domænet.

Har du mod forventning en maskine, som ikke er medlem af domænet, kan dit kodeord skiftes på følgende portal, inden fristen udløber. --> http://skolestart.itcfyn.dk 

Password Politik.

Passwords skal være komplekse (skal indeholde store og små bogstaver og cifre), og skal være på mindst 8 tegns længde. Passwords skal udskiftes minimum hvert halve år, og det kan ikke genbruges. Kravet om fornyelse af password effektueres automatisk af netværkets domaincontrollere.

Hvis brugeren forsøger et logge ind på det administrative netværk mere end 10 gange med et ikke gyldigt password, blokeres brugerens konto.

Blokeringen fjernes automatisk efter 30 min. Alternativt kan en medarbejder i IT-Center Fyns fjerne blokeringen.

Print denne vejledning