it-centerfyn logo

Henter indhold ...

Oprydning i OneNote - Klassenotesbøger

Skrevet af: itcfyn.dk , 13. februar 2019

Marie-Louise Bach, netværkskoordinator historie-samfundsfag, lektor Nyborg Gymnasium.

På flere skoler vinder Microsoft OneNote - klassenotesbøger indpas som digital læringsplatform, hvilket der er mange gode grunde til. I klassenotesbogen har eleverne som bekendt deres egen personlige sektion, hvor kun de og læreren har adgang. Så længe eleverne stadig går på skolen er det ikke et problem og hvis man har benyttet sig af autogenerede klassenotesbøger, hvor eleverne oprettes automatisk - ja, så slettes eleverne automatisk i online version af klassenotesbogen. Arbejder man derimod i klientudgaven af programmet, ja så skal man som lærere hvert år huske at få fjernet dimitterede eleverne fra klassenotesbogen for ikke at komme i konflikt med GDPR. 

 

En nem løsning på problemet med dimitterede elever kunne være at kopiere alt det relevante materiale over i ens personlige OneNote, hvor man f.eks. kunne oprette en ”master” til hver af de fag man underviser i. Hvis man gerne vil bevare en oprindelige klassenotesbog, så skal man have fjernet eleverne, hvilket gøres via værktøjsmenuen ”klassenotesbog” 

 

 

 

Her kan man bruge funktionen ”Tilføj eller fjern studerende” - alternativt kan man også bare højreklikke på de enkelte elever og slette dem. 

 

 

Eleverne er oprettet som sektionsgrupper, hvorfor man får denne meddelelse som man bare skal bekræfte, hvis man ønsker at slette den pågældende elev 

  • OneNote
  • STX-HF