it-centerfyn logo

Henter indhold ...

IT-didaktisk seminar i Nyborg

Skrevet af: , 22. marts 2024

I slutningen af februar holdt vi for fjerde gang det årlige Nyborg-seminar for det IT-didaktiske samarbejde. 65 deltagere fra 70% af partnerskolerne var med på Nyborg Strand, og det er med afstand deltagerrekord, hvilket nok skal ses i sammenhæng med årets meget aktuelle tema om kunstig intelligens og de udfordringer – og muligheder – det giver i den didaktiske praksis.  

Programmet bød i år primært på eksterne oplæg, men der var også sat tid af til idé- og erfaringsudveksling mellem deltagerne, ligesom der var oplæg fra partnerskolerne under den traditionsrige bazar. 

På førstedagen havde vi besøg af Peter Bruus, chefkonsulent hos Center for IT i undervisningen, der gav sit bud på, hvordan kunstig intelligens ændrer undervisningen, og hvordan AI og chatbots kan bruges på forskellige måder.  

Derefter afholdt Sine Zambach, forfatter til bogen AI i gymnasiet, en workshop om kunstig intelligens i fagene. Sidst på dagen fortalte Kent Hansen, teknisk chef hos IT-Center Fyn om aktuelle udfordringer for skolernes IT-sikkerhed.  

På dag 2 begyndte vi med en kombination af oplæg og hands on om AI og bl.a. skriftlighed i fagene v. Søren Nygaard Drejer, underviser og Ph.d. i uddannelsesvidenskab. Han kom med en række konkrete eksempler på, hvordan kunstig intelligens kan bruges som pædagogisk redskab i undervisningen til at træne eksempelvis skrivekompetence og refleksion. Derpå fulgte oplæg ved Morten Walsted, AI Intrapreneur og underviser, Nordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser, om kompetenceudvikling og brugen af AI i undervisningen. Dette både til faglig inspiration og planlægning af undervisning, med også i mødet med eleverne i undervisningen og til ledelsesopgaver. Herefter delte vi os, og Google-skolerne havde besøg af Jesper Knoop-Henriksen, der er chef for Google Education i Danmark, mens Microsoft-skolerne havde en session med Ovi Barcelo fra Microsofts Europæiske Education team. 

Dagen sluttede af med vores åbne bazar, hvor deltagerne bød ind med spændende oplæg, der i år bød på erfaringer med kunstig intelligens i undervisningen, cirkulær IT-økonomi, besjælingen af AI, erfaringer med ExamCookie, eksempel på digital dannelse og AI, Microsoft læsecoach til fremmedsprog, forstår chatbotter sprog? - filosofiske perspektiver, samt SRP i matematik med AI. 

Målet med seminaret var at klæde deltagerne på til at deltage i og igangsætte diskussioner om kunstig intelligens på egne skoler, hjælpe kolleger i gang på en kvalificeret måde og i det hele taget få indsigt i og nye perspektiver på de muligheder og udfordringer kunstig intelligens medfører.   

Vi takker deltagerne for to gode dage, med godt humør og et højt engagement. 

På gensyn 19.-20. februar 2025 på Nyborg Strand!